Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Νέα Δημοκρατία: Πολύ κακό για το τίποτα

Αν και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με τα λεγόμενα του Γ. Αλογοσκούφη καθώς, όσο περισσότερο τον ακούμε κι όσο περισσότερο τον διαβάζουμε, τόσο μας πείθει για την έλειψη πολιτικής παιδείας που τον διακρίνει εντούτοις, δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω - στο σύνολό της - την συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Με μια πρώτη ανάγνωση, δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις σε ένα πράγμα μαζί του: υπάρχει πρόβλημα.Υπάρχει πρόβλημα ηθικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό... όμως, νομίζω, όλοι οι πολίτες αναφερόμαστε σε αυτά καθημερινά και με κάθε ευκαιρία. Το ό,τι αναγνωρίζουμε το αδιέξοδο που έχουμε βρεθεί είναι καλό σημάδι... δείχνει ότι θα μπορούσαμε να βρούμε λύσεις ή να δοκιμάσουμε τρόπους και πολιτικές, που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν τουλάχιστον το minimum μιας καλής κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Όμως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν το επιθυμεί αυτό. Και ο Γ. Αλογοσκούφης δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλλίτερα τις επιθυμίες του συντηρητισμού! ... Κι αν μη τι άλλο, δεν εξέφρασε μονάχα τις προσωπικές του σκέψεις. Σκοπός της Νέας Δημοκρατίας, είναι η επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας ούτως, ώστε να καταστήσει εμάς τους πολίτες όμηρους μίας λογικής που θέλει να παρουσιάζει (όλη) την αντιπολίτευση εγκλωβισμένη στους προβληματισμούς της και τους επαναπροσανατολισμούς της, και την Νέα Δημοκρατία ως την μόνη δυνατή επιλογή διακυβέρνησης.

Η "εφεύρεση" φαντασμάτων και κινδύνων καλύπτουν τον ερασιτεχνισμό, τα λάθη, τις παραλείψεις, την αδιαφορία και την ατολμία της κυβέρνησης στην διακυβέρνηση της χώρας! Ο Γ. Αλογοσκούφης, παρέλειψε να μας πει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη που δημιούργησε όλα τα προβλήματα! Ο Γ. Αλογουσκούφης, παρέλειψε να μας πει ότι η Νέα Δημοκρατία και οι πρακτικές της απαξίωσαν τους θεσμούς και χαντάκωσαν την καθημερινότητα των πολιτών ... Αλλά ... ως συνήθως, φταίει πάντα το ... ΠΑΣΟΚ!

Ναι, το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη! Έχει την ηθική ευθύνη και αυτή δεν το αθωώνει στην συνείδησή μας. Το ΠΑΣΟΚ φταίει, γιατί μας ανάγκασε να ζούμε με την Νέα Δημοκρατία στο σβέρκο μας!

Και για ν' απαντήσω σε προηγούμενη ανάρτηση του wolf... θα πρέπει οι "ηγέτες", πριν αποφασίσουν να δώσουν "μαθήματα" σε άλλους, να μάθουν να σέβονται και εκείνους που τους ψήφισαν, και εκείνους που δεν τους ψήφισαν... Καλό θα ήταν να μάθουν να σέβονται τον καθημερινό αγώνα όλων μας! Εμείς ως πολίτες, έχουμε την υποχρέωση να ζητούμε από αυτούς που μας κυβερνούν να είναι καλλίτεροι... Αν δεν μπορούν ή αν μπορούν αλλά... χρειάζονται λίγο χρόνο, ας πάνε μέχρι το Οντένσε της Δανίας (την πατρίδα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), γιατί εμείς δεν έχουμε ανάγκη από παραμύθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: