Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Θρησκευτική παράνοια...

Η τουρκική παράνοια και μισαλλοδοξία δεν έχουν τελειωμό*! Αφορμή, αυτή την φορά είναι ένα νέο εμπορικό κέντρο στην Τραπεζούντα, το οποίο έτυχε να έχει την μορφή του... σταυρού. Οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου, είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε μετασκευή του κτηρίου ούτως, ώστε να μην προκαλείται το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων... (Ρεπούση μου θυμίζει αυτό)!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της "Turkish Daily News", οι κάτοικοι της Τραπεζούντας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι καθώς η πόλη τους έχει στιγματιστεί από το μίσος και τα εγκλήματα των φανατικών μουσουλμάνων, έναντι του χριστιανικού πληθυσμού της πόλης στο παρελθόν... ακόμα και στο πιο πρόσφατο, αν θυμηθούμε την δολοφονία του καθολικού ιερέα Andrea Santoro το 2006.

Να λοιπόν που για μία ακόμη φορά, η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και τα εγκλήματα εις βάρος του, έρχονται στην επιφάνεια και μάλιστα απο τους ίδιους τους τούρκους... Το μόνο που λείπει, είναι η επί τέλους αναγνώριση της γεγονοκτονίας των ποντίων, πριν την "είσοδο" της Τουρκίας στην Ε.Ε. ... έτσι, για να είμαστε δίκαιοι.


διαβάστε επίσης:
Religious Paranoia in Trabzon

*Οι χαρακτηρισμοί αφορούν σε συκγκριμένες παρα-πολιτικές ομάδες και συμφέροντα που επιδιώκουν την απομόνωση της Τουρκίας και την περιχαρακωσή της πίσω απο φαντάσματα και προκαταλήψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: