Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Ίδρυση νέου ισλαμικού κόμματος στην Τουρκία

Διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί εμφανίζονται από το πουθενά το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, με δεδομένη την ρευστή πολιτική κατάσταση και με σκοπό την υφαρπαγή ψήφων από την μεγάλη δεξαμενή του κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης του Tayyip Erdogan, σε περίπτωση διάλυσής του.

Το νέο πολιτικό κόμμα που ανακοινώθηκε σήμερα, ονομάζεται Hakikat Partisi ve Hak που με μια πρώτη μετάφραση, σημαίνει: Το κόμμα της Πραγματικότητας και της Αλήθειας... αν και δεν μεταφράζεται ακριβώς, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και οι λέξεις ειλικρίνεια και δικαιοσύνη... δηλάδη κόμμα της Ειλικρίνειας και της Δικαιοσύνης...Σε κάθε περίπτωση οι γλωσσικοί αυτοί σχηματισμοί, είναι οικείοι στον Ισλαμικό τρόπο έκφρασης και σηματοδοτούν κατ'αυτόν τον τρόπο την πολιτική του τοποθέτηση.

Ιδρυτής του κόμματος, είναι ο Dursun Gunes. Σύμφωνα με την πολιτική του πλατφόρμα σκοπός του κόμματος είναι η συνέχιση του "εθνικού αγώνα, εντός των ορίων της νομιμότητας και του Συντάγματος". Και σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ένα ακραίο εθνικιστικό ισλαμικό κόμμα, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.



πηγή: Kamil Pasha

update #1, 31/07/08:
Speculation circulates over secret meeting between Turk pres and PM
Μόνη εγγύηση η δημοκρατία
AKP Dodges The Bullet
Turkey Breathes Easier
Sense prevails in Turkey
«Δεν κλείνει» το κόμμα Ερντογάν
Θετικές στην απόφαση για το ΑΚΡ ΗΠΑ - Βρετανία


update #2, 03/08/08:
Τον περιμένουν στη γωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: