Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Νέα Δημοκρατία... κάθε λίγο και λιγάκι...


(αντιγράφω, όπως ακριβώς βρέθηκε στο internet. Ο σύνδεσμος http://www.parliament.gr/sioufas/press/Deltia/2002/12_2002/(11-12-02)foros.doc, που οδηγεί στο αυθεντικό κείμενο, κατά έναν παράξενο τρόπο δεν λειτουργεί...)


Αθήνα, 11 Δεκ. 02

Εκβιάζουν τους μικρομεσαίους,

τρομοκρατούν τον κόσμο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ


Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα
Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

«Είχα επισημάνει την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση αφού στέγνωσε τα ταμεία του κράτους επιχειρεί τώρα να στεγνώσει ολοκληρωτικά και κάθε δραστηριότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική περιφέρεια. Άκουσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξεχασμένοι Έλληνες στην ξεχασμένη Ελλάδα και δεσμεύτηκα ότι η Νέα Δημοκρατία θα φέρει στη Βουλή τη νέα φοροεισπρακτική επιδρομή που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση για να καλύψει την αποτυχία της και την ανεπάρκεια του κράτους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας αμέσως μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης μέσω της Βουλής προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης έχει ως παρακάτω:

«Η δραματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, η σημαντική υστέρηση των φορολογικών εσόδων του έτους 2002, η αναποτελεσματικότητα του κράτους και των μηχανισμών του και τέλος η λανθασμένη κυβερνητική στόχευση σ΄ ό,τι αφορά στον έλεγχο της παραοικονομίας και της μεγάλης φοροδιαφυγής οδηγούν την κυβέρνηση σε λήψη μέτρων ή μεθοδεύσεων που κινούνται έξω και πέρα από τη σφαίρα του σεβασμού προς τους πολίτες, στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και αποδυναμώνουν την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.

Είναι φανερό πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, επιστρατεύει μέσα και μεθοδεύσεις ανευθυνότητας και προχειρότητας με θύματα την επιχειρηματικότητα και κυρίως τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Έχουμε επισημάνει με καθαρότητα πως η εφεύρεση του λεγόμενου "αυτοελέγχου" της εξαετίας 1993-1998 δεν είναι αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία γιατί αδικεί τους φορολογούμενους πολίτες, εισάγει κεφαλικό φόρο επί δικαίων και αδίκων, απαξιώνει τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και συμβάλλει αρνητικά στην εμπέδωση φορολογικής συνείδησης στους πολίτες. Αναδεικνύει ταυτόχρονα την αδυναμία του φορολογικού συστήματος, εκπέμπει κοινωνική σκληρότητα και απορυθμίζει την οικονομική ζωή στην χώρα.

Το σύστημα εξουσίας και πιο συγκεκριμένα οι εισπρακτικοί μηχανισμοί -κατ’ εντολή βέβαια της Κυβέρνησης- έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου φοροειπρακτική επιδρομή. Θέτουν κάθε μικρό και μεσαίο επιχειρηματία μπροστά στο δίλημμα «είτε μπαίνεις τώρα στη ρύθμιση της συνάφειας είτε αρχίζουμε αμέσως έλεγχο της επιχείρησης».

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και εκβιάζουν τον κόσμο, για να εισπράξουν ό,τι μπορούν, όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση αφού στέγνωσε τα ταμεία του κράτους επιχειρεί τώρα να στεγνώσει ολοκληρωτικά και κάθε δραστηριότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στη ελληνική περιφέρεια.

Παράλληλα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα εξαπολύσει νέα φοροεισπρακτική επιδρομή – και δεν θα διστάσει να φτάσει σε κατασχέσει κινητής και ακίνητης περιουσίας σε βάρος ιδιωτών, επιχειρήσεων και φορέων- προκειμένου να καλύψει την τεράστια υστέρηση κρατικών εσόδων και την αποτυχία της στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι απειλές και οι πιέσεις προς τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, οι φοροτρομοκρατικές επιστολές προς τους φορολογούμενους, η μετατροπή της προαιρετικής σε υποχρεωτική ρύθμιση της εξαετίας, πριν τη λήξη της προθεσμίας και οι εφ' άπαξ καταβολές φόρων φανερώνουν τη νοοτροπία των κυβερνώντων αλλά και το μέγεθος του προβλήματος στην οικονομίας της χώρας.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται με το χειρότερο τρόπο τον υπόλοιπο πολιτικό χρόνο μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχει ή δε θέλει να κατανοήσει την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής της πολιτικής.

Ενώ ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η προώθηση πολιτικών ανάπτυξης και η πάταξη της διαφθοράς που μαστίζει το δημόσιο βίο αποτελούν άξονες στους οποίους μπορούμε να πορευθούμε με αισιοδοξία αλλά και αποτελεσματικότητα, η κυβέρνηση παρουσιάζει έλλειμμα πολιτικής και περίσσευμα αυτοσχεδιασμών.
Ύστερα από τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός στον οποίο απευθύνεται:

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συνεχίσει την αντιδημοκρατική και προσβλητική για την επιχειρηματικότητα διαδικασία που ήδη εφαρμόζει;

Σχεδιάζει η κυβέρνηση να εξαπολύσει νέα φοροεισπρακτική επιδρομή και τι σημαίνει αυτό; Πώς προέκυψε η ανάγκη αυτή και γιατί επιλέγονται οι σχετικές μεθοδεύσεις;

Είναι στις σκέψεις της η παράταση της προθεσμίας και μετά την 31/12/2002;

Με τέτοιες φοροπροχειρότητες θα πορευθούμε στο δρόμο της πραγματικής σύγκλισης με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;

Εδώ και δύο χρόνια ακούμε για νέο αναπτυξιακό νόμο που θα έφερνε η κυβέρνηση στη Βουλή. Τι θα γίνει με αυτή την υπόθεση;

Επιμένει ακόμη ότι ο "αυτοέλεγχος" είναι ελεγκτικό αποτέλεσμα του φοροελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου ή εν πάση περιπτώσει μια διαδικασία ενταγμένη στη λεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση;»

Την ερώτηση υπογράφουν οι Δημήτρης Σιούφας, Προκόπης Παυλόπουλος, Σταύρος Δήμας, Γεώργιος Αλογοσκούφης, Αδάμ Ρεγκούζας, Νικόλαος Νικολόπουλος, Θεόδωρος Σκρέκας, Ηλίας Καλλιώρας, Γεώργιος Καλαντζής, Δημήτρης Κωστόπουλος, Νικόλαος Λέγκας, Μιχαήλ Λιάπης, Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, Έλσα Παπαδημητρίου, Γεώργιος Τρυφωνίδης, Αριστείδης Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης

@


το σχόλιο μάς: Φαντάζομαι, θα αναγνωρίζετε πολλούς από τους υπογράφοντες... Αυτά έλεγε η Νέα Δημοκρατία πριν από λίγα χρόνια, και αυτά ήταν που την έφεραν στην εξουσία. Όμως, ο παραλογισμός εκείνων που ονειρεύονται καρέκλες, αξιώματα και τιμές, δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν ότι η πραγματικότητα των πολιτών είναι πολύ διαφορετική από την δική τους!

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί εξαιρετικό δείγμα εξαπάτησης των ελλήνων πολιτών που, σήμερα αντί να απολαμβάνουν τους κόπους τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση (την κυβέρνηση της ΝΔ, της ίδιας ΝΔ που άλλα υποστήριζε στο πρόσφατο παρελθόν) η οποία λειτουργεί εκδικητικά, πρόχειρα και καταστρεπτικά, λεηλατώντας και τα τελευταία λεπτά του εισοδήματος των ελλήνων πολιτών.

Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο τρόπος λεηλάτησης είναι πιο έξυπος και πιο εκλεπτυσμένος... γι' αυτό άλλωστε και ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, διαχειριστής δηλαδή της καθημερινότητας!

Αφού λοιπόν είναι ο καταλληλότερος... τους ακατάλληλους τί τους θέλει δίπλα του;




Δεν υπάρχουν σχόλια: