Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Αντίδραση στον φασισμό της κυβέρνησης



Όπως έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη και σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη πάντα, το διακύβευμα της «εποχής» covid – αρνούμαι να αναφερθώ σε «πανδημία» μια και ο όρος δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας – είναι πολιτικό κι όχι υγειονομικό.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω σκοπό να μεταβάλλω την κοινωνική μου συμπεριφορά απέναντι σε υποστηρικτές ή αρνητές του εμβολίου ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λόγο! Στην πραγματικότητα, αυτός ο διαχωρισμός δεν με αγγίζει καν! Με αγγίζει όμως και με προβληματίζει η απουσία κάθε έννοιας λογικής και κατανόησης κι από τους μεν κι από τους δε. Ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης είναι, δυστυχώς, ο συνήθης ύποπτος: η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που βρήκε ευκαιρία να επιδοθεί στο αγαπημένο της σπορ. Την σκοπούμενη σύγχιση και τον διχασμό.

Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι πάντοτε η φασίζουσα πλευρά μας, αδιάφορα από τα κοστούμια που άλλαξε κατά καιρούς… όμως, δεν θα κάνουμε εδώ μάθημα πολιτικής ιστορίας.

Οι βολεμένοι της κι αναφέρομαι σε υπουργούς, βουλευτές, παρατρεχάμενους και τρολ, μάλλον αδυνατούν να καταλάβουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν πως η κυβέρνηση ενός τόπου και μάλιστα, μία κυβέρνηση που θέλει να θεωρείται και να είναι δημοκρατική, οφείλει πριν από οτιδήποτε άλλο να προσβλέπει και να εργάζεται για το καλό όλων ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!

Οι διαρκείς δηλώσεις-απειλές των γνωστών τηλεοπτικών μαϊντανών και οι καθημερινές δημόσιες τοποθετήσεις των «λοιμωξιολόγων» με το ακαταδίωκτο που, σημειωτέον πληρώνονται αδρά όχι για να κάνουν έρευνα αλλά για να προπαγανδίζουν τον προοδευτικό φασισμό του κυβερνώντος κόμματος, του αφεντικού τους δηλαδή, στοχεύουν στη δημιουργία ενός κοινωνικά εχθρικού περιβάλλοντος είτε για τους μεν είτε για τους δε και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος, ούτε και με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Καθίστε να σκεφτείτε για λίγο και ερμηνεύστε στάσεις και συμπεριφορές, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές σας πεποιθήσεις! Είμαστε εχθροί μεταξύ μας; Θέλει ο ένας το κακό του άλλου; Ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούν να μας φέρουν σε ρήξη;

Το πρόβλημα covid είναι υπαρκτό. Και μας αφορά όλους. Όποιος πιστεύει… όποιος νιώθει πως πρέπει να εμβολιαστεί με ένα πειραματικό εμβόλιο διότι έτσι θα είναι πιο ασφαλής, να εμβολιαστεί! Όποιος πιστεύει ότι το πειραματικό αυτό εμβόλιο δεν τον προστατεύει και δεν θα τον προστατεύει, έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τον εμβολιασμό του.

Η κυβέρνηση όμως και η κάθε κυβέρνηση δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ συνταγματικό αλλά κυρίως ηθικό δικαίωμα να διαχωρίζει τους πολίτες και να προκαλεί κοινωνική αναταραχή με απειλές και τρομοκρατία. Αν δεν το καταλαβαίνει ο Μητσοτάκης αυτό, τότε εγώ πρώτος απαιτώ να φορέσω κίτρινο αστέρι στο πέτο ή όποιο άλλο διακριτικό και χρώμα. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Τουλάχιστον έτσι θα παραμείνω δημοκράτης ως πολίτης κι αξιοπρεπής ως άνθρωπος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: