Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Η Ελληνική επιστολή στον ΟΗΕ για τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο


Αυτή είναι η επιστολή-απάντηση της Ελληνίδας Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες. Η κ. Θεοφίλη, με την τρισέλιδη επιστολή της, αποδομεί πλήρως τις τουρκικές θέσεις και τους ισχυρισμούς με το οποίους αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της Μεσογείου (επιστολή Σινιρλίογλου, 13/6/21) και απαντά στο "ζήτημα" της αποστρατιωτικοποίησης αυτών.

Οι αποτυχημένες κινήσεις των τελευταίων δύο ετών της ισλαμοφασιστικής κυβέρνησης της Τουρκίας να αποσταθεροποιήσει την ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή και η αγωνία της να κερδίσει περισσότερο χώρο για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιδιώξεις της, την έχουν ωθήσει σε μία διαρκή και "κοπιαστική" προσπάθεια επανερμηνείας (σ.σ. παρερμηνείας) των κειμένων των εν ισχύ Συνθηκών και σε μία άνευ προηγούμενου επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της ιστορικής αλήθειας, φτάνοντας στο σημείο να διακηρύττει από εδώ κι από εκεί πως η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων, η νέα υπερδύναμη – όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται – απειλείται από την Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων! (δηλώσεις Ακάρ, 27/7/21)

Σε κάθε περίπτωση, μία επιστολή από μόνη της δεν διορθώνει τα πράγματα ούτε και δύναται να παρουσιάζει επακριβώς και λεπτομερώς όλο το πλέγμα των ελληνικών θέσεων έναντι της Τουρκίας και των αβάσιμων και αστήρικτων νομικά, πολιτικά και ιστορικά αξιώσεών της.

Όμως, κι ευτυχώς για εμάς και για τη διεθνή νομιμότητα, η Τουρκία μάς προσφέρει διαρκώς ευκαιρίες για να υπενθυμίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο, την εγκληματική παραβατικότητά της, την κακή πίστη στην προώθηση των εθνικών της συμφερόντων και πως κάθε της δράση στον ευρύτερο γεωγραφικό μας χώρο συνιστά απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: