Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Εμβολιασμοί, μητσοτακισμός, φασισμός

Επανέρχομαι στο ζήτημα των εμβολίων. Απ’ όσα διαβάζω, ακούω και βλέπω γύρω μου τους τελευταίους μήνες, οι περιπτώσεις των παρενεργειών και των μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία πολλών εκ των εμβολιασμένων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, γεγονός που μου υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός, τώρα, με κάποιο από τα διαθέσιμα πειραματικά και μη κανονικώς εγκεκριμένα εμβόλια της Pfizer, AZ, Moderna ή JJ είναι μάλλον επικίνδυνος.

Από την άλλη, το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι υπαρκτό κι εξίσου σοβαρό και με εξοργίζει που πολλοί είναι εκείνοι που δεν το αντιλαμβάνονται. Κι εξοργίζομαι διότι αυτοί είναι που νομιμοποιούν τελικά τις εκβιαστικές πολιτικές και τις φασιστικές πρακτικές της ελληνικής και άλλων κυβερνήσεων!
 
Αν υπάρξει ένα νέο εμβόλιο ή μια βελτιωμένη εκδοχή όσων ήδη κυκλοφορούν χωρίς αστερίσκους και ερωτηματικά· χωρίς βλάβες ή με ανεπαίσθητες έως ελάχιστες παρενέργειες και αν καταργηθεί το ακαταδίωκτο όλων όσων εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να το συζητήσουμε. 
 
Μέχρι τότε, οτιδήποτε "αποφασίζει και διατάσσει" η ελληνική κυβέρνηση είναι εκ του πονηρού και δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι κόπτεται για την δημόσια υγεία. Για τις "αγαθές" της προθέσεις δηλαδή.
 
Η μόνη ενδεδειγμένη κοινωνικά και πολιτικά στάση είναι εκείνη της αντίδρασης. Όχι απέναντι στους συμπολίτες μας - εμβολιασμένους ή μη - αλλά απέναντι σε όλους εκείνους που το παίζουν θεοί και πειραματίζονται με τις ζωές μας.
 
Και για να τελειώνουμε με τα αστεία, επιστήμη χωρίς αμφισβήτηση είναι καθαρός τσαρλατανισμός. Επίσης, ο φασισμός από την δημοκρατία απέχει κομμάτι. Πώς να το κάνουμε; Κάποιοι από εμάς μπορούν και την διακρίνουν την διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: