Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α.

Την περασμένη Δευτέρα το  "The Chicago Council on Global Affairs" δημοσίευσε μία έκθεση αναφορικά με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε (3-15 Ιουλίου 2008) σε δείγμα 1500 περίπου αμερικανών πολιτών, με σκοπό τον εντοπισμό των στοιχείων εκείνων που θα προσδιορίσουν την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος κατά τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α.

 Το ερωτηματολόγιο δεν βασίστηκε μόνο σε θέματα εσωτερικής πολιτικής αντίθετα, έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην γνώμη των ερωτηθέντων σχετικά με την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική της χώρας αλλά και σε μια σειρά επίκαιρων διεθνών ζητημάτων, που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο επηρεάζουν την δυναμική - και κατ' επέκταση την εικόνα - της χώρας τους διεθνώς.

διαβάστε την έκθεση εδώ:

Δυστυχώς, δεν έχω προλάβει ακόμη να μελετήσω τα ευρήματα αυτής της έρευνας, για να μπορέσω να δώσω ακόμη περισσότερα στοιχεία και να παρουσιάσω τις δικές μου σκέψεις σχετικά... Πιστεύω όμως ότι μπορεί ν' αποτέλεσει ένα χρήσιμο επιπρόσθετο εργαλείο για όλους όσους μελετούν την Αμερικανική πολιτική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: