Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας

 Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και επίσημη αναγνώριση του φεστιβάλ από την Ελληνική Πολιτεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Οργανωτική Επιτροπή του  "Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας" «Διεθνές Πανόραμα» www.independent.gr, εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας και προσκαλεί όλο τον κόσμο του πολιτισμού, και όχι μόνο, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας…σαν σινεμά» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 20.30 μ.μ στον χώρο της gallery του ΙΝΤΕΑΛ (Αγ. Νικολάου 4). Την έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιάσει καλλιτεχνικός υπεύθυνος του φεστιβάλ.

Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν 8 Πατρινοί καλλιτέχνες που οι φωτογραφικές τους σειρές προκρίθηκαν ανάμεσα σε 36 συμμετοχές που υποβλήθηκαν και πραγματοποιείτε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 10ου Διεθνούς Πανοράματος.

Η έκθεση φωτογραφίας μετά το πέρας του φεστιβάλ θα αποτελέσει κινητή έκθεση μαζί με τις βραβευμένες ταινίες, και θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 30 πόλεις της Ελλάδας.

Οι συνεργάτες - υποστηρικτές του φεστιβάλ μέρα με την ημέρα προστίθενται απόδειξη της εμπιστοσύνης στην Διεθνή εμβέλεια που έχει αποκτήσει το φεστιβάλ που πλέον έχει βάλει στόχο να αποτελέσει φορέα και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης με βάση το πολιτιστικό τουρισμό.

Έτσι οι νέοι φορείς υποστήριξης είναι:

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαϊας μέσω του Νομαρχιακής Εταιρείας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, και ο Ο.Τ.Ε. 0ι παράλληλες εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Ε.Ρ.Τ Α.Ε και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος  οι εταιρείες ΛΟΥΞ, ΑΥΡΑ, GSM Πληροφορική, Café Το Νέον, και ο εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΗ.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας – Διεθνές Πανόραμα τελεί υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι χορηγοί επικοινωνίας είναι:

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το περιοδικό TRIP, το Πατρινό περιοδικό The Best Magazine, το Πατρινό διαδικτυακό περιοδικό PatraSoul.gr, το Αθηναϊκό περιοδικό City Uncovered, το Αθηναϊκό διαδικτυακό περιοδικό Eventsguide.gr, το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Echoes.gr

Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ εκφράζει την χαρά να ευχαριστήσει πρώτα από όλα το Υπουργείο Πολιτισμού που αποφάσισε την υποστήριξη του φεστιβάλ, μια κίνηση αναγνώρισης των χρόνιων προσπαθειών και αγώνων. Έτσι η Πολιτεία, μέσω του εθνικού θεσμικά φορέα που αποτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού, αναγνωρίζει και υποστηρίζει το «Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας».

Από το Γραφείο Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: