Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

τσ...τσ...τσ... αχ, αυτοί οι κλεφτοποστάδες....

Ασφαλώς και δεν θα έγραφα τίποτε για κάτι που δεν με ενδιαφέρει αλλά, αυτή τη φορά θα κάνω μια εξαίρεση διότι πιστεύω όλοι μας έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να προσελκύσουμε περισσότερη κίνηση στο blog μας ή έχουμε περάσει "δύσκολες" στιγμές, κάποιες φορές, γιατί δεν ξέρουμε τι να γράψουμε ή πως να το γράψουμε... Και σε αυτό ακριβώς το γεγονός αναφέρομαι!

Τί κάνει λοιπόν ένας blogger / ιστολόγος / δημοσιολόγος / αρθρογράφος (χαρακτηρίστε τον όπως θέλετε) που σέβεται τον εαυτό του και τους αναγνώστες του, σε μια τέτοια περίπτωση; Για μένα οι επιλογές είναι περιορισμένες: είτε σιωπά, είτε αναδημοσιεύει με ή χωρίς άδεια (πάντα όμως με αναφορά της πηγής και κατά προτίμηση με άδεια), κείμενα που θα μπορούσαν να συζητηθούν, να προβληματίσουν ή τέλος πάντων, ταιριάζουν στην θεματολογία που κατά καιρούς παρουσιάζει, δίνοντας έτσι και την δυνατότητα στους αναγνώστες του να μην απογοητευτούν από ένα προσωρινό ενδεχομένως κενό γραφής.

Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναδημοσιεύουν τα κείμενά μου, φτάνει να αναφέρονται στην πηγή... εξάλλου, έχουν αναρτηθεί και όροι χρήσης στο ιστολόγιό μου  και υπάρχει και το απαραίτητο CC δίπλα, που ενημερώνει σχετικά.

Μόλις πριν λίγο, ανακάλυψα δύο ιστολόγια που μάλλον δεν γνωρίζουν τι πάει να πει σεβασμός... αν αυτή η λέξη έχει μια κάποια έννοια στις εποχές που ζούμε! Το ένα είναι το  StudioA-Blog και το δεύτερο είναι το seatbelt.gr (το οποίο και αναφέρεται ως πηγή από το πρώτο).

Τί το σημαντικό όμως έχει αυτή η συγκεκριμένη ανάρτηση για να γίνεται τόσος πολύς λόγος; Πάρα πολύ απλά, από την πρώτη μόλις στιγμή δημοσίευσής της και από την Πολιτική Προσέγγιση και από το Σταχυολόγιο, είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Φαντάζομαι, ότι σε αυτό ακριβώς το γεγονός στήριχτηκαν οι αντιγραφείς για να το παρουσιάσουν λίγες ημέρες μετά ως δικό τους... αλλά, είναι και τόσο ερασιτέχνες που ούτε τον τίτλο δεν άλλαξαν!

Τί άλλο να πω; Το μόνο που μπορώ,  είναι να τους ευχηθώ και εις ανώτερα! 

update #1, 14:32 μμ: ... Να δούμε λοιπόν πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά στο StudioA-blog, μπορείτε να δείτε τον διάλογο που αναπτύχθηκε μέσω σχολίων. Σε ότι αφορά όμως στο seatbelt.gr, νιώθω την υποχρέωση να δημοσιεύσω την επικοινωνία που είχαμε για την επίλυση του όλου ζητήματος. Οφείλω να σημειώσω ότι οι υπεύθυνοι του site ανταποκρίθηκαν και κινήθηκαν άμεσα στην παράκλησή μου για επιβεβαίωση της τροποποίησης και αντιγραφής ανάρτησής μου δίχως άδεια.

ΠΠ: Παιδιά, καλό θα είναι όταν αναφέρετε τις πηγές σας, να αναφέρετε και από που αντιγράφετε... έτσι για να μην μπερδευόμαστε.

SB: Καλημέρα σας, Εάν εχετε την καλοσύνη, όπως μας ενημερώσετε για το που αναφέρεστε

ΠΠ: Αναφέρομαι στη δημοσίευση "Ο εφιάλτης στον δρόμο με τα διόδια"

SB: Εάν μπορείτε να γίνετε πιο κατατοπιστικός.
Σας ενημερώνουμε ότι ο τίτλος, η πρώτη παράγραφος και η πρώτη οδηγία στάλθηκε στην ιστοσελίδα από μέλος της χωρίς άλλη ενημέρωση. Τα υπόλοιπα συμπληρώθηκαν από διαχειριστή της ιστοσελίδας. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, έαν το άρθρο προϋπήρχε για να προβούμε σε διορθώσεις.

ΠΠ: Ο τίτλος και η πρώτη παράγραφος αποτελούν μέρος δικής μου ανάρτησης: http://cmoiss.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html με ημερομηνία δημοσίευσης 20/9/08. Να σημειώσω ότι δημοσιεύω υλικό στο ιστολόγιό μου υπό Creative Commons lisence, σύμφωνα με την οποία, επιτρέπω την αναδημοσίευση με α) αναφορά στην πηγή, β) μη εμπορική χρήση και γ) μη
τροποποίηση περιεχομένου.

Εκτός από την δική σας σελίδα, αναδημοσιεύθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο περιεχόμενο στο ιστολόγιο studioa-blog.blogspot.com, πράγμα που δημιουργεί υπόνοιες... και συνειρμούς.

Εν πάση περιπτώσει, επιθυμώ την διόρθωση στην οποία αναφέρεστε και καλό θα είναι να γνωρίζουμε και το όνομα του μέλους που σας προμήθευσε με το εν λόγω άρθρο ούτως, ώστε να ελέγχουμε κάθε φορά την αυθεντικότητα των γραπτών του.

SB: Θα προσπαθήσουμε να έχουμε επικοινωνία με το μέλος της ιστοσελίδας και θα σας ενημερώσουμε.

SB: Από ενημέρωση που είχαμε από το μέλος της ιστοσελίδας μας, έχει στείλει απόσπασμα  του άρθρου με τροποποίηση δικία του από την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ. Από τις ημερομηνίες προκείπτει ότι ο τίτλος και η πρώτη παράγραφος είναι από εσάς.

Η προσπάθεια που γίνεται από την ιστοσελίδα seatbelt.gr είναι εθολοντική μη κερδοσκοπική και ότι κάνουμε το κάνουμε από τον προσωπικό μας χρόνο.

Πιστεύουμε ότι και εσείς αναγνωρίζεται το πρόβλημα που υπάρχει στην χώρα μας σεχτικά με την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα.

Στο άρθρο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα και στο blog στο τέλος θα αναφέρεται και στις πηγές. Στα άλλα blog έχει αποσταλεί από εμάς χθές.

Ωφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη.

Ότι δεν αρέσει να το κάνουνε σε έμας, δεν το κάνουμε στους άλλους.

Μας προσβάλει το άρθρο που γράφετε για κλεπτοποστάδες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το υιοθετήτε.

Για οτιδήποτε θελήσετε είμαστε στην διάθεση σας.

ΠΠ: Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργήσατε σας τιμά! Και σας ευχαριστώ γι' αυτό!

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλω να πω.Το δεύτερο έχει να κάνει με εμένα και νομίζω θα κατανοήσετε το σκεπτικό μου: όπως ανέφερα και στο σχετικό άρθρο μου,δεν έχω κανένα πρόβλημα κάποιος να αναδημοσιεύει κείμενά μου, φτάνει να αναφέρει την πηγή. Με ενοχλεί όμως και δεν δέχομαι κάποιος να οικειοποιείται το αποτέλεσμα του δικού μου χρόνου, της δικής μου σκέψης και προσπάθειας... πράγμα πάνω στο οποίο, νομίζω, συμφωνείτε κι εσείς! Το τρίτο και πιο σημαντικό ίσως απ' όλα είναι ό,τι αποδείξαμε και οι δύο πλευρές λόγω του ατυχούς αυτού συμβάντος:

Με τον διάλογο μπορούν να λυθούν παρεξηγήσεις!

Ασφαλώς και δέχομαι την συγνώμη σας και χωρίς αμφιβολία θα δημοσιεύσω κι αυτό το κομμάτι της επικοινωνίας μας έτσι, ώστε να φανεί σε όλους όσους διαβάσουν την συγκεκριμένη ανάρτηση ότι δεν έχετε υπαιτιότητα σε ό,τι αφορά στην τροποποίηση και αναδημοσίευση του άρθρου, καθώς - μάλλον - η ΦΩΝΗ του ΘΡΙΑΣΙΟΥ (ας τους κάνουμε και λίγη διαφήμιση) φρόντισε να συμπληρώσει "άκομψα" την ύλη της.

Από κει και ύστερα, ελπίζω, αφού δίδονται αμοιβαίες εξηγήσεις μπορούμε να λήξουμε το θέμα εδώ με την πεποίθηση και την ικανοποίηση ότι κάτι παράπανω κερδίσαμε κι οι δύο!

update #2, 22:39 μμ: Τελικά η ανάρτηση αυτή έχει πολύ... "σουξέ", ακόμη και σήμερα, δέκα ημέρες από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσής της από την Πολιτική Προσέγγιση! Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι πολύ χαρούμενος καθώς, ένα κείμενο δικό μου κι ένα κείμενο του patranews.gr (αφού το patranews ήταν η αιτία δημοσιοποίησης αυτού του τόσου σοβαρού κοινωνικού προβλήματος) έχει τόση πολλή αναγνωσιμότητα και έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο στην βόρεια Πελοπόννησο, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Για όσους δεν το έχουν διαβάσει, μπορούν να το κάνουν εδώ. Οπωσδήποτε, το ζήτημα της λογοκλοπής (και εξαιρώ το seatbelt.gr, έπειτα από τις εξηγήσεις που μου δόθηκαν) είναι θέμα που αγγίζει τους περισσότερους από εμάς, όμως, έχω αποφασίσει να μην δώσω πλέον συνέχεια εφόσον το σημαντικό δεν είναι το γεγονός της λογοκλοπής αυτό καθεαυτό, αλλά το ίδιο το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεται και η συγκεκριμένη ανάρτηση: η ασφάλεια των πολιτών στις εθνικές οδούς και η τοκογλυφική εκμετάλλευσή τους από την πολιτεία και τρίτους!

Έτσι λοιπόν, θα αρκεστώ και μόνο στην αναφορά μερικών ακόμα διαδικτυακών τόπων που αναδημοσίευσαν μέρος ή ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης της Πολιτικής Προσέγγισης... απλά και μόνο για... "ιστορικούς λόγους". Τους ευχαριστώ πάρα πολύ που με βοήθησαν να δω και να καταλάβω ότι τελικά κάνουμε καλή δουλειά και έχει αντίκρυσμα η προσπάθειά μας. 

http://zouglapress.blogspot.com/2008/09/blog-post_1030.html

http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=2424

http://troktiko.blogspot.com/2008/09/blog-post_4227.html 

update #3, 1/10/08: Καλό μήνα σε όλους! Έλαβα σήμερα το πρωϊ (εστάλη χθες βράδυ) στο email μου μήνυμα από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας seatbelt.gr, αναφορικά με την αναδημοσίευση του "εφιάλτη στο δρόμο με τα ... διόδια" και το δημοσιεύω όπως μού το ζήτησαν:

Καλησπέρα σας,

Μετά από την επικοινωνία που είχαμε προς διευθέτηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το άρθρο είχε αποσταλεί προς δημοσίευση από διαχειριστή της ιστοσελίδας seatbelt.gr στα blogs που αναφέρετε από 29/09/2008 και πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα.Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι τα άλλα blogs δεν φέρουν ευθύνη.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στην ανάρτηση και του παρόντος email προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Σας ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: