Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Καλό μήνα σε όλους...

... έστω και λίγο καθυστερημένα αφού, το ξεκίνημα της νέας περιόδου με βρίσκει σε κατάσταση πανικού... πράγμα που συνηθίζεται έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα διακοπών και χαλάρωσης... Η δουλειά δεν περιμένει και οι πελάτες έχουν απαιτήσεις!

Βέβαια, είναι και ο Αλογοσκούφης κι όλα τα καλά παιδιά αυτής της Κυβέρνησης που με τα "σχέδια" και τα "προγράμματά" τους, δεν σ' αφήνουν σε ηρεμία! Αμ, κι εκείνη την επανίδρυση του κράτους... τί να την κάνεις;

Ξαφνικά, όλα δουλεύουν ρολόι!

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες της κατασκευής του μετρό στην Θεσσαλονίκη...

Ενδέχεται η ελληνική οικονομία να μην τα πηγαίνει τόσο χάλια, όσο οι "σοφοί" του Υπουργείου Οικονομικών λογάριαζαν, οπότε και κάποια μέτρα λεηλασίας αποσύρονται για την ώρα... ή τροποποιούνται, κι έχει ο Θεός!

Οι δημοσκοποπήσεις άρχισαν να κάνουν δειλα-δειλά την εμφάνισή τους η μία πίσω από την άλλη και το συμπέρασμα παραμένει ως είχε πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές: Έχουμε για Πρωθυπουργό τον καταλληλότερο! 

Στο Σκοπιανό, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη, πράγμα που αποδεικνύεται από το μόνιμο χαμόγελο της Υπουργού των Εξωτερικών...

Στην Πάτρα, είχαμε εξελίξεις. Δεν ξέρω πόσοι ασχολείστε και γνωρίζετε την καθημερινότητα της Αχαϊκής πρωτεύουσας όμως, και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας... του γνωστού..., δύο-τρεις χιλιάδες λαθρομεταναστών που σταθμεύουν στην πόλη μας, φοβήθηκαν και εξαφανίστηκαν! Για λίγες στιγμές πιστέψαμε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε το θαύμα της. Ένας δεν υπήρχε για δείγμα! Τί τα θές; Με το που έφυγε ο ... Υπουργός "ικανοποιημένος" για τα "μέτρα που αποδίδουν", εμφανίστηκαν και πάλι.

Το πιο σημαντικό απ΄όλα; Όπου ήταν δάσος, έγινε δάσος!

Τώρα, θέματα όπως "κουμπάροι", Ζωνιανά, "μεμονωμένα περιστατικά", Ολυμπιακή, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Παυλίδης και τα λοιπά... μπορούν να θεωρηθούν "αρχαία ιστορία" ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, που ο Πρωθυπουργός μας βρίσκεται σε δίαιτα, κι απ' ό,τι λένε πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, δεν θα παρακαθίσει σε κανένα δείπνο μετά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης της Θεσσαλονίκης μεθαύριο. Η εντολή είναι ρητή και δεν επιδέχεται καμίας αντίιρρησης!

Μήπως τελικά οι Νεοδημοκράτες οπλαρχηγοί έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και είμαστε άδικοι απέναντί τους; Όχι, αλήθεια! Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα! Πολύ φοβάμαι - για να θυμηθώ και κάποιες ινδουιστικές διδαχές - ότι κάνουμε λάθος! Αυτό που ζούμε, δεν είναι η πραγματικότητα. Ένα όνειρο είναι που μας ενοχλεί στον ύπνο μας έτσι ξαπλωμένοι που είμαστε σε κρεβάτια, ντιβάνια, πολυθρόνες...

Ας είναι! 'Οταν θα ξυπνήσουμε άλλα θα μας περιμένουν... Να είστε καλά κι εύχομαι η νέα αυτή περίοδος να είναι δημιουργική και παραγωγική για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: