Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Περίεργα πράγματα...

FYROM Consulate’s request raises flags in Naples subcommittee : Naples : Naples Daily News
The Honorary Consulate on Tuesday asked the city’s Fifth Avenue South Action Committee to fly a FYR Macedonian flag and an American flag outside its building.

The committee decided to send the request to City Council. The advisory board also asked that council decide whether the consulate can place a plaque on the building.

Naples City Councilman Bill Willkomm, who also serves as the board’s chair, said he didn’t feel like it was the advisory board’s place to decide whether to allow these types of flags.

... και το πιο περίεργο απ' όλα, είναι ο χρωματισμός της σημαίας.... κατά λάθος έγινε?



update #1, 21:16 pm:
... Τελικά, έπειτα από λίγες ώρες, "κατάλαβαν" το "λάθος" τους και αφαίρεσαν την προηγούμενη σημαία η οποία, αντί του κόκκινου χρώματος, είχε το μπλε... Ακόμη κι έτσι όμως, συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στους αναγνώστες τους - προφανώς σκόπιμα - προσθέτοντας και χρησιμοποιώντας την σκοπιανή εκδοχή της σημαίας με τον "ήλιο της Βεργίνας"... τη σημαία εκείνη που το κρατίδιο των Σκοπίων υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει το 1995.

Γίνεται σε όλους μας - πιστεύω - κατανοητό, που αποσκοπεί η όλη προσπάθεια και της εφημερίδας και της αρθρογράφου... Δεν είναι μόνο η παρουσίαση του θέματος...

Όμως, παρατηρείται και μία ακόμη παράμετρος στο ζήτημα: Για πολλοστή φορά, αμερικανοί (με όποια ιδιότητα) δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποια ακριβώς θα πρέπει να είναι η εφαρμόζομενη πολιτική από την Ομοσπονδιακή τους Κυβέρνηση και ποια τα επιδιωκώμενα αποτελέσματα!

Ακόμη περισσότερο; Δεν είναι σίγουροι αν η πολιτική αυτή θα ευνοεί ή όχι τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των χωρών στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα, με δεδομένη την συνεχιζόμενη (όπως-όπως) διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της χώρας!

Ενδεχομένως, ένα Προξενείο επί τιμή να μην αποτελεί "μέγα είδηση" ή θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Παρ' όλα αυτά, οι εναλλαγές στα χρώματα της σημαίας και ο τρόπος που παρουσιάζεται το όλο ζήτημα από την εφημερίδα, προσθέτει κάτι το επιπλέον στα επιχειρήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η διπλωματία δεν εφαρμόζεται μόνο στις Βρυξέλλες ή την Ουάσινγκτον... "μπροστά ή πίσω από κουρτίνες" αλλά σε κάθε τόπο και με κάθε ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: