Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Η παράνοια βασιλεύει στην Σαουδική Αραβία


Κάποια στιγμή, θα πρέπει επιτέλους ν’ ασχοληθούμε περισσότερο με ζητήματα που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας, σαν κι αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Καλά τα πετρέλαια, καλές και οι σχέσεις μας με τους Άραβες (και ευτυχώς δεν είναι όλοι το ίδιο), όταν όμως προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια από καθεστώτα σαν εκείνο της Σαουδικής Αραβίας και ακόμη χειρότερα… όταν μία ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει από τον φανατισμό και την ηλιθιότητα κάποιων ξυπόλητων, δεν μπορείς παρά να αντιδράσεις.

Η περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας και η «πιστή» εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου από το καθεστώς της, έχει απασχολήσει την διεθνή κοινότητα κατ’ επανάληψη και έχει στηλιτευτεί από πλήθος επωνύμων και ανωνύμων.

Δυστυχώς, η Σαουδική Αραβία, ακολουθεί τον δικό της «μοναχικό δρόμο», παρέα με άλλες «δημοκρατικές» κοινωνίες, όπως της Κίνας για παράδειγμα…

Τελευταίο κρούσμα «δημοκρατικής» δικαιοσύνης της χώρας αυτής, αποτελεί η περίπτωση ενός Τούρκου κουρέα, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία του όρκου προς τον Θεό(!). Διαβάστε ολόκληρη την υπόθεση εδώ…

Αν μη τι άλλο, και αυτή η περίπτωση, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, δυστυχώς, τα μάτια μας θα δουν πολλά ακόμη καθώς οι πληγές που εμείς οι ίδιοι ανοίγουμε, μόλις τώρα σιγά-σιγά μας προκαλούν πόνο! Το παρήγορο, είναι ότι μας προκαλούν και οργή!

Μπορεί ο δύστυχος Τούρκος να μην την γλιτώσει, όμως η Σαουδική Αραβία, θα έχει κατορθώσει ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα: Να στρέψει τη ματιά της διεθνούς κοινότητας επάνω της, όχι λόγω της θετικής προσφοράς της αλλά, λόγω της ανηθικότητας, της παράνοιας και της ηλιθιότητας των ηγετών της και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Από την πλευρά μου, θα τους πρότεινα να ξαναδιαβάσουν το Κοράνι, μήπως και ξεστραβωθούν.


Πηγή: Turkish Daily News

Διαβάστε επίσης:

Archive for the 'Saudi Arabia' Category
Global protests to save Afghan student from death sentence
Overview of the death penalty worldwide in 2007
Moratorium on the death penalty
Woman gets death penalty for witchcraft
Saudi Arabia death penalty

Δεν υπάρχουν σχόλια: