Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

περί ελεύθερης αγοράς...

Την ώρα που σ’ ένα από τα προπύργια της ελεύθερης αγοράς, την Μεγάλη Βρετανία, η Κυβέρνηση του Gordon Brown δίνει ένα ηχηρό ράπισμα-μάθημα στα «όνειρα» και τις επιδιώξεις των απανταχού νεοφιλελευθέρων, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτό που απομένει, είναι η σκιά ενός μεγάλου ηγέτη...



Some rights are reserved

update #1, 13/10/08: Επαναστατική κίνηση Μπράουν (πηγή: ΑΝΤΙ WEBLOG)
Την πλέον ριζοσπαστική κίνηση των τελευταίων δεκαετιών φαίνεται ότι αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times. Είναι έτοιμη να αποκτήσει αύριο τον πλειοψηφικό έλεγχο δύο εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της χώρας, των Royal Bank of Scotland και HBOS, καθώς και σημαντικά μερίδια στις Lloyds TSB και Barclays.

Το μέτρο, το οποίο μπορεί να επιφέρει τη διακοπή των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθ’ όλη την αυριανή ημέρα, εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγάλου σχεδίου διάσωσης των τραπεζών που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Η RBS ζήτησε από την κυβέρνηση 15 δισ. στερλίνες, η HBOS επιθυμεί έως 10 δισ. στερλίνες, η Lloyds TSB επτά δισ.. στερλίνες και η Barclays τρία δισ. στερλίνες, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα. Η είσοδος της βρετανικής κυβέρνησης στο κεφάλαιο των τραπεζών θα γίνει μέσω κοινών μετοχών. Το Λονδίνο μπορεί να βρεθεί έτσι να κατέχει έως και το 70% του κεφαλαίου της HBOS και το 50% του κεφαλαίου της RBS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: