Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

“... Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακυρώνει στην πράξη τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Συνελήφθησαν σήμερα (12/12/07) και κρατήθηκαν παράνομα δύο εργαζόμενοι της ΔΕΗ, χωρίς να έχουν διαπράξει αδίκημα. Εκτός αν θεωρείται αδίκημα το σκέπασμα μιας κάμερας με σακκούλα! Δεν αρκέστηκαν δηλαδή στην παράνομη λειτουργία των καμερών, αλλά προχώρησαν και σε παράνομες συλλήψεις, εκτός μάλιστα του χώρου της πορείας και αρκετή ώρα μετά, αφού οι συλληφθέντες είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση! Η κυβέρνηση περιφρονεί το Σύνταγμα για να επιβάλει τις κάμερες...”

(Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ)

“...Εμείς, θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια στις λειτουργίες της εξουσίας, στις λειτουργίες της κυβέρνησης σε τομείς, όπως είναι αυτός των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δεν χρειάζεται να παρακολουθείται ο πολίτης. Χρειάζεται να παρακολουθείται και να ελέγχεται η εξουσία, που σήμερα είναι αυθαίρετη και ασύδοτη, όπως ασκείται από την Νέα Δημοκρατία...”

(Δηλώσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ)




Σημείωση: Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν εκείνη που είχε συστήσει τους "Κένταυρους" και άλλες... "ομάδες κρούσης" που τρομοκρατούσαν τον κόσμο με σκύλους και αλυσίδες την δεκαετία του 80?

Δεν υπάρχουν σχόλια: